MENU
Kuopion Komediafestivaali
6.–8.6.2019

Savon Voima

Kuvassa Savon Voimaa juhlii yhdessä asiakkaan kanssa Pielaveden avoimet ovet tapahtumassa. Asiakas keskellä.

"Suomi täyttää 100 ja Savon Voima täytti 70 vuotta. Vaikka varsinainen juhlapäivä olikin ystävänpäivänä 14. helmikuuta, juhlimme yhdessä asiakkaiden kanssa läpi vuoden mm. tapahtumissa eri puolella laajaa toimialuetta", kertoo Savon Voiman markkinointipiällikkö Ari Holopainen.
 
”Työurani talossa alkoi jo 80-luvun lopussa. Työkuva on muuttunut vuosien aikana tietysti rajusti. Vaikka numeroita meillä tarkkaan seurataankin, niin tärkein niihinkin vaikuttava tekijä on kuitenkin se, mitä asiakkaat meistä ajattelevat.”
 
Historia
”Savon Voima perustettiin pari vuotta sodan jälkeen, jolloin kaikesta oli pula. Ensimmäiset vuosikymmenet olivat kiivasta maakunnan sähköistämisen aikaa", Ari kertaa historiaa.
 
Nykyaika
"Parhaillaan meillä on isoimpana asiana Säävarman sähköverkon rakentaminen siten, että vuonna 2020 sen piirissä tulee olemaan noin 80 000 asiakastamme. Lisäksi kaukolämmössä olemme jo tilanteessa, jossa kaikissa kaukolämmitetyissä taajamissa on kotimaisilla polttoaineilla toimiva lämpökeskus. Investointimme alueelle on merkittävä, vuositasolla puhutaan noin 50 miljoonasta eurosta. Aurinko on paistanut meille viimeisen vuoden myös eri tavalla. Aurinkosähköjärjestelmät ovat lyöneet itsensä läpi ja meiltähän niitä saa avaimet käteen toimituksina." 
 
Tulevaisuus
"Jos mietitään sähköntuotantomuotoja niin sillä puolella hajautettu tuotanto, aurinko, tuuli ja bio tuovat omat haasteensa. Sähköinen liikenne lisääntyy, informaation määrä kasvaa, kodinkoneet kommunikoivat keskenää. Sähkö on läsnä tavalla tai toisella. Haluamme olla tässä kaikessa mukana. Energian ja informaation yhdistäjinä."

Missä on muuten lähin sähköautotolppa?
”Tuossa meidän parkkipaikalla, sinun auton vieressä”, Ari nauraa.
 
Miksi lähditte komediafestarikummiksi?
Tämän kaltaisissa yhteistyössä ollaan mielellään mukana. Meidät mielletään ehkä asiakkaan peruspäivässä hieman etäiseksi. ”Kunhan pistorasiasta tulloo virtoo niin se riittää”  Kuitenkin haluamme olla muutenkin läsnä asiakkaan arjessa  ja positiivisen latauksen heille voi tarjota vaikkapa hyvän stand up-keikan muodossa.

Komediafestivaali Instagramissa

ladataan...
Katso lisää Instagramista »