MENU
Kuopion Komediafestivaali
6.–8.6.2019

POK Group

POK Groupin toimitusjohtaja Teemu Vepsäläinen tunnustaa väriä

"Kyllä siinä meinasi televisio lentää ikkunasta ulos, kun Tappara iski sen voittomaalin, kovana jääkiekkomiehenä tunnettu Teemu Vepsäläinen kertaa vielä KalPan ja Tapparan kuudetta liigafinaalia. Sähkönjakelujärjestelmiä valmistava POK Group on perustettu vuonna 1979. Sen viime vuoden liikevaihto oli liki 11 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 100 työntekijää Kuopiossa. Helmikuussa 2017 yhtiö osti Jokelassa sijaitsevan Telemerk Oy:n, joka työllistää 30 henkilöä. Liikevaihto siellä pyörii noin neljän miljoonan kieppeillä. Annetaan toimitusjohtaja Vepsäläisen itse kertoa yhtiön monimuotoisesta ja pitkästä historiasta.

1979
Isäni Tapsa perusti sähköurakointiliikeen Juuassa, koska halua oli yrittää vieläpä omassa yrityksessään. Toiminta alkoi nopeasti kasvamaan Pielisen ympärille.

1984
Meikäläinen syntyi. Heti kun opin kävelemään, niin pyörin työpaikalla mukana. Opettelin töitä leikin varjolla.

1980-luvun loppu
Pohjois-Karjalassa alkoi valtiorahoitteinen pisarahanke, jossa yrityksiä potkittiin käynnistämään teollista toimintaa. Muutaman päivän tutkimisen jälkeen meillä päätettiin laittaa sähkökeskuksia valmistava firma pystyyn. 80-luvun lopussa alalla oli muutama dominantti ja kiito oli kovaa. Onneksi isällä pysyi maltti matkassa ja 90-luvun laman iskiessä selvittiin kuivin jaloin.

2000-luvun vaihe
Sattui firman historian raskain hetki, kun yksi aamu puolet työntekijöistä oli kadonnut ja perustanut toiselle paikkakunnalla kilpailevan yhtiön. Voin sanoa että 90-luvun lama ei tuntunut juuri miltään siihen painajaiseen verrattuna. Se oli sitten se liikkeelle laittava voima, kun ensimmäisen kerran näki tosi negatiivisen jutun. Se sai minut haluamaan yrittäjäksi entistä enemmän.

2004-2005
Ostettiin Mega-Kojeisto Oy Kuopiosta. Kuopion kaupungin rohkaisemana sekä loistavien tekijöiden avustuksella alettiin kehittämään firmaa vauhdilla eteenpäin.

2006
Rupesin täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

2008
Kuopiossa tilanne toimi niin hyvin, että muutin tyttöystävän kanssa takaisin Juukaan. Palattiin juurille ja opeteltiin siellä sitten yrittämistä yhdessä ja kehitettiin yhtiötä taas liki 10 vuoden tauon jälkeen.

2010
Tehtiin fuusio joka oli siintänyt ajatuksissa jo pidempään.

2011
Keskitettiin kaikki toiminnot Kuopioon. Isona tekijänä oli se ettei saatu lunastettua kunnalta toimitilaa, joka olisi tarvittu laajenemiseen.  Tuntui vähän, että he eivät ottaneet meitä oikein tosissaan. Meidän näkemys on edelleen se, että Juuka menetti pitkässä juoksussa 120 teollista työpaikkaa.

2017
Ostettiin Jokelasta Telemerkki Oy. Uskomme että yhdistämällä molempien yhtiöiden pitkän historian ja osaamisen, mahdollistamme vahvan synergiaedun markkinoilla.

Hienoa tarina, mutta millainen tyyppi Teemu sinä olet?
Olen kädet syvällä savessa viihtyvä kaveri. Yrittäjästatus on ollut olemassa koko iän, mutta ammattijohtajuutta kohti tässä mieluillaan. Olen nähnyt pienestä pitäen miten hektinen ja muuttuva labyrintti yrittämisen arki on, joten uskon että stressinsietokykyni on suhteellisen korkealla työelämässä, Teemu nauraa.

Komediafestivaali Instagramissa

ladataan...
Katso lisää Instagramista »