MENU
Kuopion Komediafestivaali
6.–8.6.2019

Pohjois-Savon LiittoPohjois-Savon Liiton tiedottaja ja Suomi 100 aluekoordinaattori Jari Sihvonen on mies, jota työpaikan perusteella voisi kuvitella kaavamaiseksi virkamieheksi, jota ohjaa byrokratia. Olen tavannut hänet Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä useampaan kertaan ja ennakkoasenteeni on muuttunut aivan toiseen suuntaan. Mielestäni Jari edustaa hienolla tavalla savolaista asennetta. Asiallista ja ahkeraa miestä, jossa on ripaus Spedeä.

”Ja itse asiassa minähän en ole virkamies”, Jari nauraa.

"Kuopion aluetta kuvaillaan markkinointitarinassa paikaksi, jossa on oivallettu elämästä jotain. Minusta se on hienosti sanottu. Rakenteilla olevassa uudessa maakunnassa jokaisen virkamiehen ja työntekijän pitää samalla tavalla oivaltaa jotain MYÖTÄelämisestä. Ihmisten ja yritysten asiakaspalvelu on ennen muuta myötäelämistä ja -eläytymistä. Kun se pidetään mielessä, niin Pohjois-Savosta tehdään Suomen halutuin elämisen ympäristö."

"Mutta emme tee halutuinta elinympäristöä pelkästään uusilla työpaikoilla ja taloudellisella kasvulla. Sen lisäksi täällä pitää olla myös kulttuuria, tapahtumia ja hauskuutta, joita Kuopion Komediafestivaali edustaa täydellisesti."
  
"Meidät savolaiset tunnetaan empaattisina ja verbaalisesti älykkäinä. Sen vuoksi savolaisen sanavalmiuden pitäisi olla esillä vielä enemmän tänä Suomen itsenäisyyden juhlavuonna ja jatkossakin. Olen aidosti sitä mieltä, että savolainen sanavalmius on menestystekijä myös kansainvälisessä kanssakäymisessä. Ja onneksi olemme myös heimo, joka osaa nauraa omalle tyhmyydellekin."

Istumme Jarin kanssa Pohjois-Savon liiton maakuntatalossa sijaitsevassa luovassa tilassa, joka on nimetty ideahuone Spedeksi. 

”Se on minun keksimä nimi, voitti nimikilpailun ylivoimaisesti. Nimi on kunnianosoitus savolaiselle älykkyydelle, ennakkoluulottomuudelle ja huumorintajulle. Olemme Speden kanssa syntyneet huhtikuun kymmenes päivä. Ehkä se ripaus Spedeä on tullut sitä kautta.”

Komediafestivaali Instagramissa

ladataan...
Katso lisää Instagramista »