MENU
Kuopion Komediafestivaali
6.–8.6.2019

ENW Management Oy

ENW Management – Pakostakin parempaa liiketoimintaa
 
Yhtiön sivuilla lukee, että ENW Management rakentaa yrityksille tuottoa valjastamalla lakisääteiset ja standardeihin pohjautuvat toiminnot kannattavaksi ja kustannustehokkaaksi osaksi liiketoimintaa.  Antaa ENW:n perustaja Marko Kieman kertoa lyhyesti yhtiön monivivahteinen tarina.

"Kaksi ensimmäistä vuotta meni oikeasti kuolemanlaaksossa. Mietimme Blombergin Peten kanssa, että milloin tämän toiminnan rohkenisi lopettaa. Vuosina 2003 ja 2004 tuntui siltä, ettei tästä hommasta tule yhtään mitään. Nythän se on hauska tarina, mutta silloin se oli oikeasti melkosta kärsimystä päivästä toiseen. Meidän tarjoamaa palvelua ei ollut vielä olemassa, eikä alkuun ollut kyllä markkinaakaan."
 
”Ensimmäisen 18 kk likevaihto oli 23 000 euroa. Firman rahoilla ei paljoa leivän päälle lohta ostettu, Marko sanoo hiljaa. Tein kolmea työtä: ENW:llä palkatta, projektipäällikön töitä yliopistolla ja näiden lisäksi vielä opettajien hommia tekulla. Siihen saumaan syntyi vielä perheeseemme esikoinen, niin kyllä siinä elämän oppirahat maksettiin.”
 
”Vuonna 2005 yksi iso metsäkonevalmistaja käänsi kelkan. He hakivat asiantuntijaa ja ottivat meiltä lopulta ympäristöpäällikköpalvelun. Siitä alkoi niin henkinen kuin taloudellinenkin kasvu.  Samaan aikaan Al Gore alkoi puhumaan näyttävästi ympäristöasioista. Kauppalehti nosti myös ympäristöasiat tapetille. Näimme tilaisuutemme tulleen ja käytimme sen. Nykyään ollaan tilanteessa, että ENW:llä on yli 200 asiakasta ympäri suomenniemen. Onneksi ei ollut sitä rohkeutta lopettaa taannoin, joten hyvä niin."
 
LAWLY on ENW Managementin kehittämä yritysten vaatimustenhallintapalvelu
"Yritystä koskevia sidosryhmävaatimuksia tulee monesta suunnasta, mm. lainsäädännöstä, standardeista, päämiehiltä, omistajilta ja viranomaisilta. Lisäksi vaatimukset muuttuvat jatkuvasti: suomessa tulee vuosittain 2000 uutta säädöstä tai säädöspäivitystä, standardit päivittyvät, ja omistaja muuttaa mieltään. Ongelma on miten tunnistaa yritystä koskevat vaatimukset, miten pitää tieto ajan tasalla; ja miten osoittaa sidosryhmille, että asiat on kunnossa. LAWLY on työkalu tähän", Marko kertoo.

Mitä kaikkea muuta ENW Management tekee?
ENW toimii yritysten apuna erilaisten johtamiseen liittyvien haasteiden parissa. Erikoisosaamisemme liittyy työturvallisuuden kehittämiseen ja johtamisjärjestelmien hallintaan. Asiakkaina on niin kansainvälisiä suuryrityksiä, kuin pieniä paikallisia konepajoja.

Komediafestivaali Instagramissa

ladataan...
Katso lisää Instagramista »