MENU
Kuopion Komediafestivaali
6.–8.6.2019

3N Making

Painotalo 3N Making tekee näyttäviä mainoksia vaikka ruosteisesta metallista

Painotaloyrittäjä Esa Roponen istuu panimoasiakkaan sosiaalitiloissa hymy kasvoilla. Hän on omien sanojensa mukaan normaali vauhdikas savolainen, joka ei malta olla paikoillaan. Kun Esaa katsoo niin hyväntuulisuus tarttuu väkisin. Leppoisa kaveri pudottelee sanoja rauhallisesti, pilke silmäkulmassa. Väsymystä ei huomaa vaikka Esa kertookin rehellisesti, että päivät on pitkiä. 

"En tiedä miten ahtaalle pitää itsensä ajaa, että osaa kieltäytyä uusilta töiltä, Esa kertoo. ”Nyt on ollut herätys joka aamu noin klo 5 ja pitkään iltaan tulee paiskittua töitä. Nyt aletaan olla lähellä sitä tilannetta, että on palkattava ihmisiä töihin."

Kuulostaa tutulta, kun tekee siitä mistä tykkää, niin aina ei tule levättyä riittävasti. Esa on Leppävirralta maailmaan ponnistanut ahkera yrittäjä.

”Ajauduin alalle sattumien kautta. Entisessä työssä oli painotaloasiakkaita ja kun lopetin siellä niin he alkoivat kysellä mitä teen ja sieltä alkoi tulla tarpeita niin paljon esille, että perustin oman firman. 

3N Makingin liikevaihdosta 80 % tulee Itä-Suomesta. Ykköstuotteena ovat suurkuvatulosteet, tarrat, mainosvälineet sekä  yritysten valomainokset. ”Paljon tehdään erikoisratkaisuja. Nyt piti tänne RBS Brewingin panimolle hommata iso ruosteinen teräslevy (kuvassa), joka valaistiin ja nostettiin ylös seinälle. Sitä sitten leikkelin sopivaksi tuossa yhden illan, Esa nauraa.

Miksi lähdit Kuopion Komediafestivaalin kummiyritykseksi?
- Ite oon ollut alusta asti mukana katsomassa esityksiä. Tykkään stand upista tosi paljon. Kumppanina pääsee syvemmälle ja lähemmäs tätä alaa.

Ketkä ovat suosikkikoomikkosi?
- Sami Hedberg, Iikka Kivi, Ilari Johansson ja Jaakko Saariluoma ovat meikäläisen suosikit.

Paljon pitäisi maksaa, että menisit kertomaan hauskoja juttuja tuntemattomien eteen?
- Muutaman kaljan jälkeen olisin valmis tyhjentämään katsomon jutuillani, mutta tämä ei ole lupaus!

Kotisivut.

Komediafestivaali Instagramissa

ladataan...
Katso lisää Instagramista »